Den kroatiske kyststrekningen på ca 250 nautiske min mellom Pula i nordvest og Dubrovnik i sydøst rommer over 1100 øyer. Her finnes masser av naturhavner i skjermede viker som man kan ankre opp i over natten, og ofte finnes bøyer man kan fortøye i . Selv i de minste vikene kan man finne en liten familierestaurant der man blir servert en god middag. Adriatic Club International (ACI) er en kjede på 21 mariner langs hele kysten som er organisert på samme måte. God service med tilgang på dusjer elektrisitet, vann, værprognoser og en resepsjon som er åpen kl 8-20. En havnevakt tar alltid imot og anviser plass samt hjelper til med akterfortøyning mot brygga og med mooringlinen som man bruker som baufortøyning. Det finnes også mange private havner som ligner på ACI - marinaene, men med en noe lavere servicegrad. Prisen for å ligge i en ACI-marina med en 44-fots båt er fra 350 kroner per døgn. I de private havnene er prisen ofte noe lavere, og flere restauranter tilbyr gratis fortøyning mot at man spiser på stedet.

 

Viktig informasjon angående turistskatt i Kroatia:

Den 15. Desember 2008 besluttet det kroatiske parlamentet å innføre turistskattelegging, som sattes i kraft 1. Januar 2009. Loven innebærer at de skatter som tidligere ble samlet inn i marinaene nå skal samles inn på forhånd direkte fra charteroperatøren. I praksis betyr dette for våre kunder at hver kunde må betale turistskatt for € 1 per dag. Dette skal betales til charteroperatøren (foretaket dere leier båt av, for eksempel vårt datterselskap Navigare Yachting Adria) for hele perioden ved ankomst. Eneste unntaket er barn under 12 år og handicappede (min 70%), hvilke ikke betaler turistskatt. Vi vil understreke at dette ikke er penger som går til charterselskapene, men er noe de må samle inn pga. den nye loven.

 

Se også våre helt nye ruteforslag for Kroatia

 

Split

Langsmed kyststrekket mellom Trogir og Split ligger Kastela, der Navigare har sin base. Fra flyplassen tar det bare 15 minutter med taxi eller med vår transfer. Du befinner deg nå i hjertet av den kroatiske øyverdenen, som er grunnen til at området nærme Split er et ideelt utgangspunkt for å utforske farvannet. Seiler du mot sydøst venter store grønne øyer. Øyene ligger med korte avstander, med nærmeste øy sjelden mer enn 10-15 sjømil unna. Å seile mellom langsmale øyer føles litt som å seile på skjermede fjorder hjemme, tross det åpne havet ligger rett utenfor. Her lokker fremfor alt de gamle handelsstedene Hvar, Korcula, Dubrovnik mm, med masser av sjarm, historie og kultur. I tillegg finnes det et utall naturhavner å ankre i. Navigare har flere forskjellige baser i Kroatia, med hovedsete i Marina Kastela og Marina Mandalina (Sibenik). Ønsker dere å seile fra en annen havn får dere separat baseinfo ved booking. Kontoret i Kastela ligger i marinaens hovedbygning, og båtene ligger ved pir C. 24 timers nødtelefon: +385(0=913777208

 

Transfer

Transfer bestilles i deres bookingsone på nettet som dere får tilgang til ved booking, på samme sted som dere fyller inn besetnigsinformasjon. Der fyller dere inn ankomst- og avreiseinformasjon, samt antall som ønsker transfer, og dermed bookes dette for dere. Ingen bekreftelse sendes ut –er det fyllt ut i bookingsonen regnes det som booket.

Pris Split flyplass-Marina Kastela er € 40/taxi for 4 personer, € 70/taxi for 8 personer. Zadar flyplass-Kastela: € 150 opptil 8 personer. OBS: Omtrentlig ankomsttid må fylles inn selv om dere ikke har bestilt transfer. Kontakt oss for mer priser på transfer!

 

Proviantering

Fem minutters gange fra Marina Kastela ligger et stort supermarked. Vi kan nå til og med tilby å få matvarene levert direkte i båten gjennom vår lista. Klicka här för proviantering.

 

Kart over Marina Kastela

Hoteller i Split området

 

Sibenik

Navigares base i området er i Marina Mandalina i Sibenik, som er et ideelt utgangspunkt for seiling i Kornati. Den vakre og unike skjærgården brer seg ut med både naturreservat og en marin nasjonalpark i området. Øyene oppleves som karrige, sukkertopplignende og lang-smale, med en beigeaktig farge som står i skarp kontrast til det blå havet og himmelen. Området tilbyr mye innomskjærsseiling med mange små viker og havner. 24 timers nødtelefon: +385(0)913777215. Kontoret ligger i Navigare Yachting bygningen foran pir E, og båtene ligger ved pir E

 

Transfer

Transfer bestilles i deres bookingsone på nettet som dere får tilgang til ved booking, på samme sted som dere fyller inn besetnigsinformasjon. Der fyller dere inn ankomst- og avreiseinformasjon, samt antall som ønsker transfer, og dermed bookes dette for dere. Ingen bekreftelse sendes ut –er det fyllt ut i bookingsonen regnes det som booket. Pris fra Splits flyplass til Marina Mandalina: €90/taxi for 8 pers. Zadar flyplass –Sibenik: €110/taxi for opptil 8 pers

 

Dubrovnik

Ønsker dere å starte seilasen ett sted og avslutte i en annen by, er enveisseiling til eller fra Dubrovnik absolutt å anbefale. Dubrovnik ligger lengst sør i Kroatia, og byen er kjent for sin romantiske middelaldersjarm og marmorgatene i Gamlebyen som alltid er fulle av liv. Et perfekt sted å begynne eller avslutte en seilas!

 

OBS: Ved enveisseilas mellom forskjellige destinasjoner tilkommer et ”one-way fee” på mellom 200 og 550 € avhengig av størrelsen på båten.

Kontakt basen i Kroatia

Split - Marina Kaštela

Šetalište kralja Tomislava bb
21 213 Kaštel Gomilica, Croatia
tel: +385 1 2331 661
fax: + 385 1 2331 003
gsm: +385 91 3777 244

Šibenik - Marina Mandalina

Obala J. Šižgorića 122 000 Šibenik, Croatia
tel: +385 1 2331 661
fax: + 385 1 2331 003
gsm: + 385 91 3777 244

Båtleie FAQ

Har du spørsmål om seilturen din, eller funderer du på om seilbåtleie er noe for deg? Her finner du svaret

Läs mer